torsdag 3 april 2008

Om att ta vara på uppmärksamhet: fallet Kräk-Eva

Alla minns väl Youtube-klippet med Eva Nazemson, tjejen som kräktes i det direktsända programmet Nattliv. I dag skriver Resumé att Kräk-Eva har fått ett nytt programledarjobb, för en konkurrerande kanal men i ungefär samma format som tidigare.

Nu är det inte så fantastiskt att hon bytt jobb. Det är knappast något större karriärsteg att gå från ett spelprogram till ett annat. Men det intressanta är ändå hur Kräk-Eva har tagit tillvara på uppmärksamheten. Hon hade lika gärna kunnat gå under jorden och vägrat prata om den direktsända incidenten. Det hade nog jag gjort. Istället har hon förekommit i alla möjliga sammanhang, och öppet och glatt pratat om sin berömda kaskadspya.

Jag tror visserligen, liksom Eva själv, att namnet Kräk-Eva är något som kommer hänga kvar livet ut, på ett eller annat sätt. Men samtidigt har hon förvaltat uppmärksamheten föredömligt och kommer med största sannolikhet ha stor nytta av det i sin fortsatta karriär. Även om det inte ramlar in storslagna erbjudanden har hon trots allt inte förlorat redan inhämtad mark. Och hon har ju definitivt gjort sig ett namn.

Inga kommentarer: